Search

Οδηγός αγοράς τηλεόρασης

Public.gr

Μάθε τα πάντα για την νέα σου TV

Μάθε τα Πάντα για τη Νέα σου TV - Public.gr

Μάθε το ιδανικό μέγεθος τηλεόρασης
που ταιριάζει στο χώρο σου

Η επιλογή των σωστών διαστάσεων είναι σημαντική και τις περισσότερες φορές κρίνει
και την επιτυχία της αγοράς σου. Όταν επιλέγεις τις ίντσες της τηλεόρασης, θα πρέπει να γνωρίζεις
ότι η απόσταση θέασης, η ανάλυση της τηλεόρασης αλλά και το περιεχόμενο που βλέπεις
επηρρεάζουν το ιδανικό μέγεθος. Το παρακάτω πινακάκι θα σε βοηθήσει:

Μάθε την ανάλυση που σε καλύπτει

HD Ready TV

Full HD TV

Ultra HD/4K TV

Public.gr

Αν συνηθίζεις να βλέπεις απλώς τα επίγεια ψηφιακά κανάλια, τότε μια τηλεόραση με ανάλυση HD θα σε ικανοποιήσει. “HD Ready” χαρακτηρίζονται οι τηλεοράσεις που ναι μεν έχουν ανάλυση μεγαλύτερης της 1366x728 (720p) αλλά δεν ξεπερνούν τη 1920x1080. Εάν θέλεις μια τηλεόραση έως 32 ίντσες, τότε μπορείς να επιλέξεις ένα HD Ready μοντέλο, καθώς η διαφορές του με ένα Full HD δεν γίνονται αντιληπτές σε αυτές τις διαστάσεις.

Public.gr
Public.gr

Αν οι προτιμήσεις σου αφορούν HD κανάλια, ταινίες, αθλητικά γεγονότα και streaming (Netflix, Hulu, YouTube κλπ) τότε θα χρειαστείς σίγουρα μια Full HD τηλεόραση για να απολαύσεις και την παραμικρή λεπτομέρεια. Οι τηλεοράσεις με ανάλυση 1920x1080 pixels, είναι οι λεγόμενες Full HD. Ένα τέτοιο μοντέλο θα σου χαρίσει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, ειδικότερα αν η διαγώνιός του ξεπερνά τις 32 ίντσες!

Public.gr
Public.gr

Αν τέλος είσαι… die-hard φαν των 3D Blu-ray ταινιών και βλέπεις διαδικτυακά περιεχόμενο Ultra HD/4Κ, μία UHD/4K τηλεόραση θα καλύψει στο έπακρο τις ανάγκες σου! Τα μοντέλα αυτά έχουν 4 φορές μεγαλύτερη ανάλυση από τα Full HD, καθώς δημιουργήθηκαν για να καθιερώσουν το μέλλον των τηλεοράσεων… σήμερα! Η ανάλυση τους είναι στα 3840x2160 (2160p με μικρές αποκλίσεις κατά περίπτωση).

Public.gr

Μάθε αν χρειάζεσαι internet και εφαρμογές

Αν η χρήση της τηλεόρασης σου ξεφεύγει από τα στενά όρια της παρακολούθησης περιεχομένου,
τότε μια Smart τηλεόραση είναι ιδανική για εσένα! Αν λοιπόν θες να σχολιάζεις στο Facebook
τον αγώνα που παρακολουθείς, να ελέγχεις την playlist του YouTube από το smartphone σου,
να streamάρεις Netflix απευθείας από το app της τηλεόρασης και στις διαφημίσεις
να "σερφάρεις" στο διαδίκτυο χωρίς να αφήσεις το τηλεχειριστήριο από τα χέρια
μια Smart TV είναι ότι πρέπει για εσένα! Κάνε τη ζωή σου ευκολότερη χάρη σε χρήσιμα apps
και δώσε στην τηλεόραση σου την ευκαιρία να πάει την οικιακή ψυχαγωγία σε άλλο επίπεδο!

Public.gr

Μάθε όλες τις συνδέσεις σε μια σύγχρονη τηλεόραση

Παρακάτω είναι όλες οι πιθανές συνδέσεις που μπορείς να δεις σε μια σύγχρονη τηλεόραση.
Πάτησε πάνω στα εικονίδια για να μάθεις περισσότερα.

Public.gr
Public.gr

HDMI

HDMI

Η HDMI είναι η ιδανική θύρα για να μεταφέρει εικόνα και ήχο σε High Definition ανάλυση χωρίς απώλειες ποιότητας! Κατάλληλη για τη σύνδεση του Blu-Ray Player, του Soundbar ηχείο, του Smartphone ή των παιχνιδομηχανών σου!

Public.gr

SCART

SCART

Μεταφέρει εικόνα και ήχο σε κατώτερη ανάλυση Standard Definition (SD). Θα τη συναντήσεις συνήθως σε κάποια παλιά TV, αποκωδικοποιητή, DVD Player, κ.α.

Public.gr

VGA

VGA

Η θύρα VGA είναι σχεδιασμένη για να μεταφέρει εικόνα και για να μπορείς να συνδέεις το laptop, με τη τηλεόραση σου!

Public.gr

C / C

Component / Composite

Μεταφέρουν συνδυαστικά εικόνα και ήχο σε κατώτερη ανάλυση Standard Definition (SD). Θα τις συναντήσεις ως εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης των παλιών σου συσκευών.

Public.gr

USB

USB

Η γνωστή σε όλους θύρα, επιτρέπει στην τηλεόρασή σου να συνδέσεις τον εξωτερικό σκληρό δίσκο ή το USB Stick, και να απολαύσεις χωρίς πολύπλοκες ρυθμίσεις τη ταινία που επιθυμείς!

Public.gr

Optical

Optical

H καλύτερη λύση για μεταφορά ήχου, προς την TV σου! Η μόνη διαφορά με την HDMI, είναι ότι η οπτική είναι σχεδιασμένη μόνο για μεταφορά ήχου!

Public.gr

Ethernet

Ethernet

Ο ευκολότερος τρόπος για να συνδέσεις τη τηλεόραση σου ενσύρματα στο Internet. Γνωστό και ως RJ45, είναι η ιδανική επιλογή, για γρήγορο και αδιάκοπο internet, σε περιπτώσεις που δεν επιτρέπεται η χρήση Wi-Fi.

Τώρα που γνωρίζεις τα βασικά,
μάθε τι να προσέξεις στη νέα σου αγορά:

τηλεοραση 4K ή Ultra HD

Αξίζει να επιλέξεις 4K ή Ultra HD μοντέλο;

Τα ή Ultra HD μοντέλα διαθέτουν 4 φορές μεγαλύτερη ανάλυση από τα Full HD και θεωρούνται το μέλλον των τηλεοράσεων! Αν και τα ψηφιακά κανάλια δεν εκπέμπουν σε τόσο μεγάλη ανάλυση, ολοένα και περισσότερες είναι οι υπηρεσίες που αρχίζουν να παρέχουν 4Κ περιεχόμενο (Netflix, YouTube, Amazon). Το ερώτημα είναι αν αξίζει η επένδυση, αφού η γκάμα 4K περιεχομένου κατά γενική ομολογία είναι ακόμα φτωχή. Γι’ αυτό τον λόγο, έχει αναπτυχθεί η τεχνολογία Upscale, η οποία αναβαθμίζει την εικόνα στα 3840×2160 pixels, για ένα μοναδικό αποτέλεσμα! Οι ταινίες, τα αθλητικά και το gaming, δεν ήταν ποτέ πιο ρεαλιστικά! Αν θες να θωρακίσεις λοιπόν την επένδυσή σου για το μέλλον, τότε ναι , η επιλογή μιας 4Κ/Ultra HD τηλεόρασης αξίζει!

3D τηλεοραση

Αξίζει να επιλέξεις 3D τηλεόραση;

Η 3D τεχνολογία στις τηλεοράσεις δεν έχει αναπτυχθεί όσο θα περίμενε η ίδια η αγορά και για αυτό φταίει σε μεγάλο βαθμό η περιορισμένη προσφορά περιεχομένου. Μικρό το κακό όμως για ‘σένα που ενδιαφέρεσαι για ένα τέτοιο μοντέλο αφού υπάρχει η τεχνολογία μετατροπής 2D σε 3D. Αυτή, αναλαμβάνει με ένα σου πρόσταγμα να μετατρέψει με τη βοήθεια φίλτρων και εφέ μία απλή, 2D εικόνα σε 3D, προσδίδοντάς της έτσι βάθος για ένα πραγματικά «κινηματογραφικό» αποτέλεσμα. Το 3D έχει εξελιχθεί σε «commodity» καθώς τα περισσότερα μοντέλα της αγοράς το υποστηρίζουν τις τρεις διαστάσεις πλέον. Θα έχεις τη δυνατότητα να το ρυθμίσεις για μια “tailor-made” εμπειρία και φορώντας τα 3D γυαλιά σου, να μεταφερθείς σε έναν νέο, εκπληκτικό κόσμο!

Smart τηλεόραση

Μάθε τι να προσέχεις στις Smart TV

Όπως αναφέραμε και πάνω, smart είναι οι τηλεοράσεις που ενσωματώνουν internet για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης. Ασφαλώς όμως υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν την ανταπόκριση και απεικόνιση των έξυπνων εφαρμογών. Για μια ακόμα καλύτερη εμπειρία, δώσε βάση στον επεξεργαστή του μοντέλου που θα προτιμήσεις, το λειτουργικό του σύστημα και το πρόγραμμα περιήγησης (browser). Ακόμα κι αν η τηλεόρασή σου δεν είναι Smart όμως, μην ανησυχείς: μια μικρή προσθήκη αρκεί για να μπεις κι εσύ στο high-tech club! δες εδώ >

Πριν την τελική απόφαση σου,
ρίξε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές:

Public.gr

Ήξερες ότι το μεγαλύτερο ποσοστό καταναλωτών μετά την αγορά, μετανιώνει επειδή δεν προτίμησε τηλεόραση μεγαλύτερων διαστάσεων; Το μέγεθος της τηλεόρασης δεν αλλάζει γι’ αυτό σκέψου διπλά αν όντως σε καλύπτει.

Public.gr

Αν πας για Smart μοντέλο, έλεγξε τον επεξεργαστή και τους πυρήνες του καθώς επίσης και την έκδοση του προγράμματος περιήγησης (browser) που διαθέτει, προκειμένου να μην αντιμετωπίσεις πρόβλημα κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

τηλεόραση smart

Αν πάλι δεν είσαι σίγουρος σχετικά με το αν θα χρησιμοποιήσεις εφαρμογές με την τηλεόρασή σου, μπορείς να προτιμήσεις ένα απλό μοντέλο και κατόπιν να το αναβαθμίσεις με την προσθήκη ενός πολύ απλού αξεσουάρ! δες εδώ >

Public.gr

Δυο ιδιαίτερα δημοφιλείς λειτουργίες που οφείλεις να γνωρίζεις, είναι το DLNA και το Picture-in-Picture (PiP). Το DLNA αποτελεί το κοινό πρότυπο βάσει του οποίου επικοινωνούν ασύρματα μεταξύ τους οι συσκευές που το υποστηρίζουν. Απόλαυσε μια ταινία αποθηκευμένη στο laptop ή το tablet σου, απευθείας από την τηλεόραση σου ασύρματα και χωρίς επιπλέον καλώδια! Το Picture-in-Picture, επιτρέπει την ταυτόχρονη προβολή δύο καναλιών ταυτόχρονα για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο! Συνεπώς αν θεωρείς τις δύο παραπάνω λειτουργίες σημαντικές, τώρα ξέρεις!

συχνότητα ανανέωσης εικόνας Hz

Η συχνότητα ανανέωσης της εικόνας (Hz) κατά κανόνα πρέπει να είναι υψηλή για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα. Τα τελευταία χρόνια, οι κατασκευαστές αναπτύσσουν τεχνολογίες βελτίωσης της συχνότητας (χωρίς να αυξάνουν τα πραγματικά Hz), γεγονός που καθιστά τη σύγκριση μοντέλων διαφορετικών κατασκευαστών σχεδόν αδύνατη. Τα πραγματικά Hz κυμαίνονται από 50 έως 200 και ο παρακάτω πίνακας ίσως σε βοηθήσει

Πραγματική Συχνότητα
Ανανέωσης της Εικόνας

Samsung Clear Motion Rate

LG Motion Clarity Index

Sony
MotionFlow

50Hz

50
100

50
100

100
200

100Hz

200
400
600

200
400
700

400

200Hz

700
800
1000


800
1000

800

πηγή: www.rtings.com

Το απόλυτο γλωσσάρι είναι εδώ, μάθε όλους τους όρους!

LCD LED OLED PLASMA Curved TV HD Ready (720p) Full HD (1080p) Ultra HD (4K) UHD/4K Upscalling Smart TV 3D TV Συχνότητα Απόκρισης (Hz) Αντίθεση IPS Panel Wi-Fi Λειτουργία DLNA 2D σε 3D Conversion Δέκτες DVB-T/C/S Screen Mirroring (Miracast/AirPlay) Λειτουργία Cloud Bluetooth Vesa Pixel HDR

LCD

Η τεχνολογία Liquid Crystal Display ή πιο γνωστά LCD αποτελούσε μέχρι πρότινος την ιδανική λύση για όσους επιθυμούσαν νέα τηλεόραση, καθώς η σχέση τιμής και επιδόσεων ήταν σίγουρα αξιοσημείωτη! Καθαρή ποιότητα εικόνας, οικονομικές προτάσεις και design που εντυπωσιάζει είναι σίγουρα τα 3 μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας!

LED

Οι LED τηλεοράσεις δεν είναι μια ξεχωριστή κατηγορία, είναι ουσιαστικά LCD TV με οπίσθιο φωτισμό LED! Ωστόσο, η διαφορά στην ποιότητα των χρωμάτων έναντι των LCD, είναι όχι μόνο υπαρκτή, αλλά χαοτική και εύκολα αντιληπτή με γυμνό μάτι! Στη κατηγορία LED, θα συναντήσεις τηλεοράσεις με τέλεια αναπαράσταση της κίνησης της εικόνας, εκπληκτική αποτύπωση των χρωμάτων, και μοντέλα με σχεδιασμούς που καθηλώνουν (με πάχος που μπορεί να αγγίξει τα μόλις 6 εκατοστά)!

OLED

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες τηλεοράσεις, οι οποίες απαιτούν την εγκατάσταση λυχνιών LED ή κυψελών που εκπέμπουν φως από το πίσω μέρος της συσκευής στους κρυστάλλους της οθόνης, οι OLED δε χρειάζονται ξεχωριστή πηγή φωτός για να λειτουργήσουν. Έτσι, μία οθόνη OLED δεν χρειάζεται οπίσθιο φωτισμό αντίθετα με τις LED/LCD, αλλά ούτε και ογκώδεις κυψέλες όπως στις τηλεοράσεις Plasma. Απίστευτο μαύρο, με το κάθε pixel να είναι «αυτόφωτο», οι OLED TVs μπορούν να επιτύχουν το απόλυτο μαύρο χρώμα. Επιπλέον οι OLED έχουν μεγάλη φωτεινότητα, εκπληκτικό λευκό, αυθεντικά χρώματα, μηδενικοί χρόνοι απόκρισης, εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, αλλά με το ανάλογο κόστος.

PLASMA

Όπως οι LED, έτσι και οι Plasma έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους, η κάθε μια στο τομέα της. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των Plasma TVs, είναι η αντίθεση τους! Ο λόγος αντίθεσης στις Plasma τηλεοράσεις είναι συνήθως αρκετά μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο των LCD. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ειδικά για τους λάτρεις των ταινιών, καλύτερο αποτέλεσμα στα χρώματα που απεικονίζει, και ειδικά στο μαύρο χρώμα. Τέλος, το κόστος των Plasma τηλεοράσεων είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με τις LED, μόνο όταν έχουμε να κάνουμε με μοντέλα πολλών ιντσών, όπως 42” και άνω!

Curved TV

Οι κυρτές οθόνες, σε σχέση με τις επίπεδες, παρουσιάζονται ως περισσότερο ξεκούραστες κατά τη θέαση τους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι κυρτές οθόνες ταιριάζουν περισσότερο με τη φυσιολογία της ανθρώπινης όρασης, καθώς κάθε σημείο της εικόνας σε μία καμπύλη οθόνη απέχει την ίδια απόσταση από τα μάτια του θεατή.

HD Ready (720p)

Αρχικά, HD Ready (HD=High Definition) τηλεοράσεις χαρακτηρίζονται όσες κυμαίνονται μεταξύ της ανάλυσης 1366x768 και δε ξεπερνούν την 1920x1080 pixels. Εάν θέλεις μια τηλεόραση έως 32 ίντσες, τότε επέλεξε να ενσωματώνει HD Ready ανάλυση, καθώς η διαφορά μεταξύ της και της Full HD δεν γίνεται αντιληπτή αυτές τις διαστάσεις.

Full HD (1080p)

Οι τηλεοράσεις που παρουσιάζουν ανάλυση μεγαλύτερη ή ίση από 1920x1080 pixels, είναι αυτές που χαρακτηρίζονται ως Full HD. Αυτά τα επίπεδα αναλύσεων, είναι ικανά να σου προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας, ειδικότερα στις τηλεοράσεις με περισσότερες από 32 ίντσες!

Ultra HD (4K)

Με 4 φορές μεγαλύτερη ανάλυση από την Full HD, οι 4K τηλεοράσεις δημιουργήθηκαν για να καθιερώσουν το μέλλον των τηλεοράσεων… σήμερα! Η ανάλυση της ανέρχεται στα 3840x2160 pixels! Ποιότητα εικόνας που πιστεύεις ότι θα ζωντανέψει και… θα «ξεπηδήσει» από τη τηλεόραση σου!

UHD/4K Upscalling

Η τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας UHD Upscalling μετατρέπει περιεχόμενο χαμηλότερης ανάλυσης από οποιαδήποτε πηγή σε περιεχόμενο ποιότητας που φτάνει σχεδόν σε επίπεδα UHD, ενισχύοντας τις λεπτομέρειες των εικόνων.

Smart TV

Η αιχμή της τεχνολογίας στο τομέα των τηλεοράσεων ακούει στο όνομα Smart TVs! Φωνητικές εντολές, αλλαγή καναλιών με μια απλή κίνηση του χεριού, skype κλήσεις, και όλο το internet μπροστά από το καναπέ σου! Το internet ενσωματώνεται στις τηλεοράσεις για να σου «ξεκλειδώσει» δυνατότητες που μέχρι σήμερα δεν είχες καν φανταστεί!

3D TV

Πλέον η αναπαραγωγή 3D περιεχομένου έχει γίνει μια εμπειρία που αξίζει να τη δοκιμάσουν όλοι! Ανάλογα με τη τεχνολογία του, το 3D χωρίζεται σε 2 βασικές κατηγορίες: Active (ενεργητικό) και Passive (παθητικό). Στο Active 3D η τηλεόραση προβάλλει δύο εικόνες, μια για κάθε μάτι. Το διαχωρισμό της εικόνας που πρέπει να καταλήξει στο κάθε μάτι αναλαμβάνουν τα γυαλιά - active shutter glasses - που ανοιγοκλείνουν με τον συγχρονισμό της τηλεόρασης. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της τεχνολογίας αυτής είναι η ανάλυση, καθώς μπορεί να σου προσφέρει Full HD για το κάθε μάτι! Τα active shutter glasses απαιτούν φόρτιση για τη λειτουργία τους. Στο Passive 3D η τηλεόραση προβάλλει πάλι δύο εικόνες, όπως και η Active με τη διαφορά ότι προβάλλονται την ίδια στιγμή! Τη συγκεκριμένη τεχνολογία την έχεις συναντήσει σίγουρα στους κινηματογράφους! Τα Passive 3D Glasses έχουν το βασικό πλεονέκτημα του πολύ μικρού βάρους και της πολύ χαμηλής τιμής λόγω τεχνολογίας!

Συχνότητα Απόκρισης (Hz)

Yποδηλώνει τη συχνότητα σάρωσης, τον αριθμό των εικόνων δηλαδή που περνούν από την οθόνη σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο μεγαλύτερο είναι αυτό το νούμερο, τόσο πιο ομαλά εμφανίζεται η εικόνα, χωρίς «θολούρες». Τα τελευταία χρόνια, οι κατασκευαστές αναπτύσσουν τεχνολογίες βελτίωσης της συχνότητας (χωρίς να αυξάνουν τα πραγματικά Hz), γεγονός που καθιστά τη σύγκριση μοντέλων διαφορετικών κατασκευαστών σχεδόν αδύνατη. Τα πραγματικά Hz κυμαίνονται από 50 έως 200 και καλό θα ήταν μια περαιτέρω ανάλυση της τεχνολογίας κάθε εταιρείας.

Αντίθεση

Η αντίθεση μιας τηλεόρασης αποτελεί σημαντική παράμετρος της και εκφράζει την αναλογία φωτεινότητας του λευκού χρώματος προς το μαύρο. Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η αναλογία τόσο καλύτερη εικόνα έχουμε.

IPS Panel

Η τεχνολογία IPS επιτρέπει να βλέπουμε εξίσου καλά την εικόνα ενώ καθόμαστε στον καναπέ πλάι, σαν να καθόμασταν στον καναπέ που βρίσκεται ακριβώς μπροστά της. Εξασφαλίζει ποιοτικές απεικονίσεις προς κάθε κατεύθυνση και προσφέρει βελτιωμένη πιστότητα των χρωμάτων με καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Wi-Fi

Οι τηλεοράσεις που έχουν δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο internet περιλαμβάνουν τεχνολογία Wi-Fi και μπορούμε να τις κατατάξουμε σε δύο κατηγορίες: Wi-Fi Ready και Wi-Fi Enabled. Οι Wi-Fi Ready τηλεοράσεις έχουν ως προαπαιτούμενο, για την ασύρματη σύνδεση τους στο τοπικό δίκτυο του χώρου, την ύπαρξη πρόσθετου εξοπλισμού (Wi-Fi dongle). Αντίθετα οι Wi-Fi enabled τηλεοράσεις δεν απαιτούν την ύπαρξη πρόσθετου εξοπλισμού για την ασύρματη σύνδεσή τους.

Λειτουργία DLNA

Η λειτουργία Digital Network Living Alliance ή αλλιώς DLNA, δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη του tech χρήστη. Ουσιαστικά, οι εταιρείες δημιούργησαν ένα κοινό πρότυπο για να επικοινωνούν όλες οι υποστηριζόμενες συσκευές-ασύρματα- μεταξύ τους! Η κύρια χρήση του προτύπου αυτού αξιοποιείται μεταξύ των Internet TV, των smartphone/tablet, καθώς και των gaming consoles. Απόλαυσε μια ταινία η οποία είναι αποθηκευμένη στο laptop ή το tablet σου, απευθείας από την τηλεόραση σου-ασύρματα-χωρίς επιπλέον καλώδια!

2D σε 3D Conversion

Λόγω του περιορισμένου 3D υλικού της αγοράς, η συγκεκριμένη λειτουργία είναι πραγματικά μία από τις πιο εντυπωσιακές ενέργειες που θα μπορούσαν να λανσάρουν οι κατασκευαστικές εταιρείες στο τομέα αυτό. Με τη μετατροπή 2D περιεχομένου σε 3D, δε χρειάζεται πια να ανησυχείς για έλλειψη 3D περιεχομένου! Οι εταιρείες πλέον έχουν επενδύσει σημαντικά σε αυτό το τομέα, για να μπορέσουν να προσφέρουν ένα αποτέλεσμα επάξιο των προσδοκιών σου!

Δέκτες DVB-T/C/S

Οι ψηφιακοί δέκτες μπορούν να διαχωριστούν σε επίγειους DVB-T, καλωδιακούς DVB-C και δορυφορικούς DVB-S. Ο DVB-T δέκτης είναι απαραίτητος για την παρακολούθηση των ψηφιακών καναλιών, όπως και η υποστήριξη της κωδικοποίησης MPEG-4 (Το MPEG-4 είναι ένα πρότυπο συμπίεσης βίντεο που διατηρεί την ποιότητα σε υψηλά επίπεδα). Σε ορισμένες περιπτώσεις αναφέρεται ο επίγειος δέκτης της τηλεόρασης και ως DVB-T2. Εφόσον επιλέξεις μία τηλεόραση με δέκτη DVB-T που δεν υποστηρίζει τη κωδικοποίηση MPEG4, τότε θα αναγκαστείς να αποκτήσεις εξωτερική συσκευή (Αποκωδικοποιητής) που να επιτελεί τη συγκεκριμένη λειτουργία, εφόσον επιθυμείς να παρακολουθείς ψηφιακά κανάλια. Ο Καλωδιακός Δέκτης DVB-C δέκτης είναι απαραίτητος για την παρακολούθηση καναλιών και υπηρεσιών μέσω της σύνδεσης internet. Ο Δορυφορικός Δέκτης DVB-S δέκτης είναι απαραίτητος για την παρακολούθηση καναλιών μέσω δορυφορικού πιάτου.

Sharing/Mirroring

Με τη λειτουργία αυτή, ότι απεικονίζεται στη φορητή συσκευή σου μπορείτε να το αναπαράγεις σε live χρόνο, στην ολοκαίνουρια τηλεόραση σου! Το Miracast είναι στο Android ότι είναι το AirPlay για την Apple. Γιατί να περιορίζεσαι στις ίντσες του tablet ή του smartphone σου, όταν μπορείς να απολαύσεις όλες τις λειτουργίες και το περιεχόμενο του στην HD τηλεόραση σου ασύρματα;

Λειτουργία Cloud

Όλο το αγαπημένο περιεχόμενό σου πάντα μαζί σου! Αποθήκευσε στο cloud λογαριασμό, τις αγαπημένες φωτογραφίες, video και μουσική και ανάκτησε τα δεδομένα σου, απ’όπου κι αν βρίσκεσαι! Απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Bluetooth

Με την ενσωμάτωση του Bluetooth στις Smart TVs, αυτομάτως ξεκλειδώνονται επιπλέον επιλογές για το χρήστη! Με μια απλή σύζευξη (pairing) των συσκευών, μπορείς να απολαμβάνεις μουσική από τα ασύρματα ακουστικά σου ή να πληκτρολογείς τα πάντα από wireless πληκτρολόγιο σου!

VESA

Το πρότυπο VESA είναι το διεθνές πρότυπο στερέωσης τηλεοράσεων για εύκολη μέτρηση και επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού για επιτοίχια στερέωση της τηλεόρασης! Το πρότυπο VESA ορίζεται σε διαφορετικά μεγέθη, ανάλογα το μοντέλο, με πιο γνωστά τα 75x75 mm, 100x100 mm και 200x100 mm. Για να διαπιστώσεις ποιο μέγεθος υποστηρίζει η τηλεόρασή σου, αρκεί να ρίξεις μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά της τηλεόρασης, ή στην πίσω πλευρά, όπου και αναγράφονται οι σχετικές διαστάσεις.

Pixel

Κάθε οθόνη χωρίζεται σε πολύ μικρά τετράγωνα «κομμάτια» τα οποία ονομάζονται pixel. Το σύνολο των pixel μιας οθόνης είναι ανάλογο της ανάλυσης της οθόνης. Αν για παράδειγμα, μια οθόνη έχει ανάλυση 1080x720, τότε τα συνολικά pixel της είναι 1080x720=777.600. Χωρίζεται, δηλαδή, σε 777.600 μικρά «κουτάκια», τα οποία μπορούν να απεικονίσουν μόνο ένα χρώμα κάθε φορά.

HDR

Η Τεχνολογία High Dynamic Range (HDR) προσφέρει μεγαλύτερη λεπτομέρεια στην φωτεινότητα, αντίθεση και στα χρώματα. Κάθε πλάνο είναι ρεαλιστικό, με χρώματα κοντά στην πραγματικότητα. Ουσιαστικά αφορά την τεχνική που χρησιμοποιείται και στις φωτογραφικές, οι οποίες τραβώντας 3 φωτογραφίες ταυτόχρονα με διαφορετική φωτεινότητα, αναλύουν τον συνδιασμό των 3 εικόνων για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Θεωρείται από ειδικούς ως η τεχνολογία του μέλλοντος για τις τηλεοράσεις!

back to top ↑
το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σου!